Recensie DAC16 door Hanco Horenbirk

“Na een lange zoektocht naar de beste DAC voor mij, kwam ik na verschillende merken en modellen gehad te hebben uit bij Dion Audio.

Over de telefoon vertelde Miquel heel duidelijk over zijn ontwerp-filosofie van de kortste signaalweg en zo min mogelijk aan het signaal veranderen door NOS en dat sprak mij meteen al aan. Al mijn mogelijke vragen werden beantwoord, zonder verkooptechnieken.

Een week later kon ik voor een luistersessie komen en kennis maken met de overige met de hand geproduceerde audio producten van Miquel. Van speakers tot media pc’s en buizenversterkers, alles prachtig ontworpen en gebouwd volgens diezelfde (succesvolle) filosofie.

Na de Dion Audio DAC16 te hebben aangeschaft en met plezier te hebben beluisterd, kwam ik een paar jaar later een tweedehands voor- en eindversterker set van hem tegen. Deze kans heb ik niet laten liggen en wederom geen spijt gehad van mijn keuze. Het enige wat mij niet aansprak was dat mijn DAC16 in het zwart was uitgevoerd en de versterkerset in het zilvergrijs. Ik nam contact op met Miquel en werd vlot beantwoord met een oplossing: nieuwe, vers gefreesde zwarte frontjes en draaiknoppen. Eenmaal de set bij hem in Arnhem gebracht, heeft hij gelijk alles nagekeken en nagemeten als service.

Dit zie je bij de commerciële audiozaken natuurlijk niet meer.
Een geweldig bedrijf en vakmanschap ik hoop dat Miquel lang met Dion Audio door zal gaan!”