Recensie 6AF4 voorversterker door Chris Zwarts

Na een lange, leuke en leerzame zoektocht in de HiFi wereld ben ik uiteindelijk bij Dion Audio beland. Na enige tijd met een Mark Levinson ML28 te hebben gespeeld mistte ik toch iets in het geluid, het hele beeld wat er door de ML werd neergezet was toch erg laid-back. Ditzelfde had ik daarvoor bij Thule Audio ook ervaren. Zoals gezegd ben ik toen in de zoektocht naar een andere voorversterker terecht gekomen in Arnhem bij Miquel.

Ik had eerder wel van de naam gehoord maar niet meer dan dat, Miquel is een technisch bijzonder goed onderlegde man waarbij het ook nog eens gezellig toeven is.

Ik kon de voorversterker welke in de demo ruimte bij Dion Audio stond meenemen om deze te proberen, op basis van vertrouwen (het bestaat nog echt…) kreeg ik meer dan voldoende gelegenheid om de voorversterker in mijn eigen set te testen. Thuis aangekomen alles netjes uitgepakt en aangesloten met de meegeleverde Dion Audio interlinks, even opwarmen en toen was het tijd om muziek te gaan luisteren. Al bij de eerste noten hoorde ik mijn luidsprekers (Avalon) muziek weergeven zoal ze nog niet eerder hadden gedaan, een soundstage zo groots en diep en zo mooi gedetailleerd zonder enige scherpte.

Nu enige maanden later ben ik nog steeds uitermate tevreden en heb ik nog geen voorversterker in deze prijsklasse gehoord die in staat is zo muzikaal en mooi alles weer te geven zoals de Dion Audio voorversterker, waarbij er ook geen enkele voorkeur is voor de soort muziek, of het nu Jazz, blues, klassiek of rock is, alles wordt prachtig muzikaal weergegeven, niet ‘up front’ en ook niet ‘laid-back’…precies goed!

Let wel op dat als je tijdens je zoektocht terechtkomt bij Dion Audio dat het allemaal zomaar eens heel erg snel afgelopen kan zijn met het zoeken naar de juiste ‘sound’ voor de juiste prijs.

Set:
Versterking: Dion Audio Pre-amp 6AF4 | 2x UcD400 Mono
Bron: Moon 180 MiND + PSU | Wyred4Sound DAC 1
Luidsprekers: Avalon Acoustics Avatar
Kabels: Dion Audio | Art Speak | Concept&Design