Wie is Dion Audio


Missie

Dion Audio streeft ernaar het best klinkende audioproduct te maken voor een reële prijs. Hierbij heeft ze een duidelijk doel voor ogen: De geluidservaring zodanig ‘echt’ te maken dat de luisteraar het gevoel heeft er zelf bij aanwezig te zijn. Alles bij Dion Audio draait om het realiseren van deze doelstelling.

Visie

Een goed product begint bij het maken van de juiste keuzes. Hierom koopt Dion Audio uitsluitend kwalitatief hoogwaardige componenten in welke zijn gefabriceerd volgens militaire specificaties. Componenten van overwegend Amerikaanse of Europese origine. Dit zijn relatief schaars verkrijgbare componenten, maar het biedt klanten een hoge mate van betrouwbaarheid.

Filosofie

Goed kan altijd beter. Hierom zoekt Dion Audio continu naar een nog betere geluidskwaliteit en niet zozeer naar de exclusieve ‘looks’ van een product. Vanzelfsprekend zien onze producten er goed verzorgd uit, maar wij hechten meer waarde aan een goed productontwerp, een mooie interne opbouw en klankmatig superieure componenten.

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen worden alle producten in huis en volledig met de hand gemaakt. Mede hierom kan Dion Audio een garantietermijn van 10 jaar op haar producten geven.

De klant, die houdt Dion Audio ook graag dicht bij zich. Hierom investeert ze graag zelf in een klantrelatie en verkoopt ze haar producten direct aan de eindgebruiker zelf. Geen blabla, geen gebakken lucht, geen onredelijke winstmarges. Met deze filosofie is Dion Audio in staat om high-end audio voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Geschiedenis Dion Audio

Dion Audio is een Nederlandse producent van high-end audioapparatuur en accessoires. Dion Audio is opgericht door Miquel Dion Blauw, eigenaar van het in Arnhem gevestigde bedrijf.

Miquel Blauw komt al in zijn kinderjaren in aanraking met high-end muziekweergave. Door de liefde voor muziek van zijn vader leert hij al vroeg ‘luisteren’ en ontwikkelt hier zijn passie voor realistische muziekweergave. Hobbymatig is hij bovendien al op zeer jonge leeftijd bezig met zijn grootste passie: ‘elektronica’. Na een lidmaatschap bij de stichting ‘De Jonge Onderzoekers’ in Arnhem, heeft hij de smaak te pakken en volgt hij de eveneens in Arnhem gedoceerde opleiding consumentenelektronica.

Na het afronden van deze opleiding doet Miquel waardevolle ervaring op in militaire omgeving. Hier vindt de toepassing van componenten met militaire specificaties in de producten van Dion Audio haar oorsprong.

Hierna vervolgt de carrière zich als zelfstandig NEN 3140 keurmeester van zogenaamde ‘complex installaties’ gericht op veiligheid en conformiteit van elektrische en elektronische apparaten in bedrijfspanden. Hier ervaart Miquel het verschil tussen een superieur en inferieur product(ontwerp). Aanvankelijk werden deze specialistische keuringen uitgevoerd in opdracht van de overheid, maar worden enkele jaren later door Miquel voortgezet bij een Nederlands elektronicaconcern en bij een grote Nederlandse telecomprovider.

De liefde voor goed en vooral realistisch klinkend geluid is al deze jaren gebleven. De prijs en kwaliteit van veel high-end producten is volgens Miquel echter niet in verhouding. Te veel ‘gebakken lucht’. In zijn vrije tijd heeft Miquel nog steeds passie voor elektronica en hierom heeft hij ‘audio’, ‘elektronica’ en de opgedane ervaring met elkaar gecombineerd. Dion Audio is hiermee geboren.

Dion Audio is in 1998 gestart met de productie van luidsprekersystemen. In 2008 is Dion Audio officieel opgericht en in de loop van de jaren is het productprogramma aangevuld met een brede range aan high-end audio versterkers en hoogwaardige bekabeling.